En aften med En Over/ En Under

“En aften med Én Over / Én Under” er gruppens seneste act. Det er en aften i selskab med tre blændende sangere og en lille snes fantastiske sange.

En fordanskning af Paul Simon´s “Fifty Ways to Leave Your Lover” og Gnags´ “Ridser, Revner & Buler” har i Én Over/ Én Under´ s nye versioner ligget i rotation på DR´s radiokanaler. Så, selvom du ikke har oplevet dem live, har du muligvis stiftet bekendskab med den velsyngende trio og deres seneste album : Én Over/Én Under.

Det kan også være du har hørt dine børn eller børnebørn synge med på “Hvorfor det da” fra Sebastian musicalplade “Ronja Røverdatter”? Hvis ja…. så kender du lyden af Én Over/ Én Under. Det er nemlig dem der synger Sebastian´s populære sang.


“En aften med Én Over/ Én Under” byder bl. a på et genhør med Sebastians “Hvis du tror du er noget”. Du kan høre et par af C.V. Jørgensens beske genistreger samt en H.C. Andersen tekst i ny fortolkning med musik af Allan Mortensen. Rockikonet over dem alle, John Lennon, har også sneget sig indenfor med klassikerne “Woman” og “Imagine” i fremragende danske oversættelser. Sætlisten består af kendte sange i nye fortolkninger samt en håndfuld nye sange skrevet af – eller til trioen.

Du kender altså de fleste af sangene i forvejen, for de tre medvirkende, Gitte Naur, Ole Rasmus Møller og Peter Smith har valgt de bedste af de bedste, udsat dem for smukke harmonier, 3 stemmer, 1. styks guitar + 3 barstole ! Gitte, Peter & Ole Rasmus byder på musikalsk nærvær.

Trioen har siden midten af 80´erne skabt 10 musikalske cabaretforestillinger som er blevet spillet på landets mange teater – og musikscener

“En aften med Én Over / Én Under”  har de senere år turneret rundt i landet.  Booket til teatre, spillesteder, caféer, foreninger, biblioteker  m.m. I 2024 fejrer trioen 40 sammen. Det gør de med en lille række koncerter og ønsker herefter at stoppe mens “legen er god”. Fremover underholder de kun ved mindre private arrangementer.

De medvirkende

Gitte Naur 

Op igennem 80’erne var Gitte Naur en del af indercirklen på den danske rockscene, bl.a. som sangerinde i News, Tøsedrengene og Rugsted-Kreutzfeldt.

Senere dannede Gitte sammen med Anne Dorte Michelsen ‘husmorgruppen’ ”Venter på far”, som med deres satiriske sange tog familien Danmark med storm .
Gitte Naur har desuden medvirket i et hav af musikforestillinger, heriblandt Frit fald, Another Brick in the Wall, Den Eneste Ene, Olsenbanden m.fl.

Ole Rasmus Møller har tilført lune og elegance til cabaret-forestillinger og musicals gennem 3 årtier.

Hans karriere tog for alvor fart, da han sammen med bl.a. Allan Mortensen dannede kvartetten ”Hans Mosters Vovse” sidst i 70erne. Siden har han medvirket i et hav af musicals, som fx Godspell, Hair, Cabaret og My Fair Lady.

Ole Rasmus Møller er også initiativtager til ‘Én Over / Én Under’, som han startede i 1984 sammen med Gitte Naur, Iben Plesner og Ivar Lind Greiner.

Peter Smith er singer/songwriter af den allerfornemste og mest produktive slags.

Siden den grammy-nominerede debut i 1991 “Kærlighedens Disciplin” (med titlerne Få det Godt Sammen & Alt Jeg Ville Have Sagt) har Peter udgivet 6 soloalbums.

Sideløbende med sin solokarriere er Peter Smith leadsanger/guitarist i Beatles-tribute orkesteret “Repeatles”, halvdelen af duoen Leander/Smith .

Biografi – en erindring !

For en hel del år siden, var vi et par sangere og musikere, som fik en god ide. Vi ville lave noget anderledes! Noget som ingen andre på den danske musik- og teaterscene havde gjort før. Vi ville arbejde med en helt ny genre: ‘Rockcabaret’.

Fra John Lennon til C.V. Jørgensen og alle de andre

Vores første forestilling skulle blive en akustisk rock-cabaret med John Lennons sange i dansk oversættelse. Ingen havde tidligere turdet røre ved verdens nok største rockikon, og ingen troede på os. Men det gjorde vi selv. Og vi fik en gigantisk succes, som overgik vores vildeste fantasi. Siden kom der flere sangskrivere til: Sebastian, C.V. Jørgensen, Peter A.G., Paul Simon, m.fl. Endelig producerede vi også tre helt nyskrevne forestillinger med tekster af Erik Thygesen (1941-99) og musik af nogle af landets fremmeste komponister.

10 forestillinger på 30 år

80erne: Der er lige et par ting. F.v.: Iben Plesner, Ivar Lind Greiner, Gitte Naur, Ole Rasmus Møller

Og de nærmer sig et 40 års jubilæum. De tre overe/undere forstår det vist ikke helt selv, men den er god nok: Én Over/Én Under har med forholdsvis få udskiftninger eksisteret siden 1983.
Hvorfor? Fordi vi alle sammen elsker det! Sangene, musikken, formen, lydhørheden og den tætte kontakt til publikum, som kun er mulig på mindre spillesteder.

Én Over/Én Under er faktisk helt unik. Vi synes, at der er noget helt særligt ved dynamikken og ved dét at grave sig ned i et materiale sammen. Men over alt stråler den fælles glæde ved at synge sammen. En hovedstemme, en terts og en kvint = én over/én under. Vi som tidligere har passeret gennem gruppen, (vi er en ti stykker – ingen nævnt, ingen glemt), er alle et andet sted i vores liv nu, men vi klistrer os lissom’ lidt til sidelinjen. Og hvorfor nu det? Jamen, det kan vi simpelthen ikke lade være med!

90erne: Med livet i hænderne. F.v: Anna Reumert, Gitte Naur, Ole Rasmus Møller, Jens Nørremølle. Foto: Brita Fogsgaard

Vores erindringer… i ti bind!

Vi kommer tæt på hinanden i sådan et forløb. Jeg tror, at vi alle har grinet og grædt, hver gang vi har skabt en ny forestilling. Den bliver dit ‘hjerteblod’.

00' erne: Nielsen . Øverst: Ole Rasmus Møller, Lotte Rømer, Peter Smith

Der er i hvert fald nok af sjove, pudsige og spektakulære episoder at tage af. Måske nok til en erindringsroman? Som da vi fx farvede sko i en tefal-gryde, lavede fastelavnsmasker af vores John Lennon plakater, tog på landsturné med DSB medbringende PA-anlæg og en synthesizer på 30 kg (fordi ingen af os havde kørekort) og var hovednavnet ved Sebastians 40-års fødselsdag.

Og så var der ‘de tre ostevinduer’ (os selv, som vi så ud med sveden dryppende fra hagen i en TV-transmission fra Svalegangen i 40 graders varme), den enorme mængde pølse- og kageborde vi åd os igennem på en turné i Schleswig/Holstein osv., osv…Hvis de øvrige ex-medlemmer har lige så meget på hjerte som jeg, så er der ingen vej udenom: Erindringer i ti bind! Vi kunne måske skrive et hver?

Men ikke Ole Rasmus, Gitte og Peter. De har ikke tid, for de skal blive ved at synge sammen og omfavne vores store rockpoeter.

Tekst : Iben Plesner

Forestillinger

80’erne

 • NOGET AF JOHN LENNON
  Sange af John Lennon / Forestilling og Radiocabaret DR p3 + TV Transmission DR 1
 • DER ER LIGE ET PAR TING…
  Sangtekster af Erik Thygesen / Forestilling og Radiocabaret DR p3+ LP-plade)
 • KNUD KRIG OG KÆRLIGHED
  Sange af Sebastian /Forestilling og Radiocabaret DR p3

90’erne

 • ÉN OVER / ÉN UNDER
  Sange fra ovennævnte produktioner /Forestilling & Gæster i TV-programmer på DR1 & TV2
 • PS
  Sange af Paul Simon & Randy Newman /Forestilling + Gæster på CD`´en ”Og silden sover med hovedet nedad”
 • MED LIVET I HÆNDERNE
  Sangtekster af Erik Thygesen / Forestilling & CD

00’erne

 • DER ER NOGET DER GALT
  Sangtekster af Erik Thygesen til Radioteatret DR p1
 • LIDT TIL & MEGET MER
  Sange af C V Jørgensen /Forestilling og DR p4–live)
 • NIELSEN – Vilde Kaniner & Blå Mandage
  Sange af Peter AG & Elisabeth G Nielsen . Forestilling & Gæster på TV2

10’erne

 • EN AFTEN MED ÉN OVER / ÉN UNDER
  Sange fra ovennævnte produktioner samt et par nyskrevne af Allan Mortensen og Peter Smith. Som de fleste af trioens forestillinger lå premieren på Teaterbåden “Cafe Liva” i København. Siden 2012 har de(n) turneret rundt i landet.

Diskografi

Én Over/Én Under
CD fra 2014 med 6 kendte sange på dansk af Paul Simon, CV Jørgensen, Sebastian, Gnags, Peter Smith, Allan Mortensen m.fl.

Medvirkende:
Gitte Naur, Ole Rasmus Møller & Peter Smith
Percussion:
Niels HP
”X-tra –Kor”:
Iben Plesner og Jens Nørremølle
Produktion:
Ivar Lind Greiner/Hookline
Udgivelsesår:
2014 (Den fysiske CD indeholder 3 bonusnumre som ikke findes på den digitale udgivelse)


DER ER LIGE ET PAR TING…
Sange af Erik Thygesen

Medvirkende:
Gitte Naur, Iben Plesner, Ole Rasmus Møller & Ivar Lind Greiner
Komponister:
Ivar Lind Greiner, Allan Mortensen, Mads Nørregård, Wili Jönsson, Lasse Lunderskov, Frank Lauridsen, Bent Hesselmann, m.fl.
Vokal arr: Én Over/ Én Under.
Udgivelsesår: 1985

Lyt til den på soundcloud


MED LIVET I HÆNDERNE
Sange af Erik Thygesen

Medvirkende:
Gitte Naur, Anna Reumert, Ole Rasmus Møller & Jens Nørremølle
Komponister:
Gitte Naur, Tamra Rosanes, Allan Mortensen, Michael Elo m.fl.
Vokal arr.:
Én Over/ Én UnderCD:
Udgivelsesår : 1996 ( 7 af sangene er tilgængelige på div streamingtjenester & iTunes på EPén: Tekster af Erik Thygesen


RONJA RØVERDATTER
Musical CD af Sebastian

Kor og solister:
Én Over / Én Under ………….samt Sebastian , Søs Fenger, Poul Dissing, Allan Mortensen m.fl.
Polydor 511422-2(1991)


HODJA FRA PJORT
Musical CD af Sebastian

Kor og solister:
Én Over / Én Under …………samt Sebastian, Lis Sørensen, Michael Falch, Allan Mortensen m.fl.
Sony 88843091562 (2014)


OG SILDEN SOVER MED HOVEDET NEDAD
Live fra Skagen Fiskerestaurant

Diverse kunstnere:
Én Over/Én Under ………..samt Lone Hertz, Safri Duo, Lis Sørensen, Poul Dissing, Lise Ringheim, Jesper Christensen m.fl.)
ISBN 87- 988435-0-8 (2001)


FØR DAGEN ER FORBI
CD udgivet for HK 2000 . Lotte Rømer & Én Over/Én Under.En over / En under - på facebook

Besøg os på Facebook