Menu

Sang og taleteknik

Jeg underviser i "Complete Vocal Technique" - en banebrydende metode udviklet af den danske stemmeforsker Cathrine Sadolin. Complete Vocal Technique er i dag førende på verdensplan og bliver brugt af sangere over hele kloden. Jeg er certificeret Complete Vocal Technique underviser, hvilket vil sige, at jeg har gennemgået et 3 årigt uddannelsesforløb, hvor jeg har beskæftiget mig med den seneste forskning inden for stemmebrug.

Complete Vocal Technique baseres på facts, anatomi og fysiologi. Den videnskabelige metode anerkender alle lyde i sang og tale. Jeg underviser og vejleder ikke ud fra egen smag, men støtter sangeren i at træffe personlige, kunstneriske og klanglige valg. Resultaterne af korrekt anvendt teknik er både mærk - og hørbare. Vælger man at arbejde med CVT arbejder man med funktionerne : Neutral, Curbing, Overdrive & Edge. De "4 gear" som styrer stemmen.

Du kan møde mig som en del af den faste lærerstab på Complete Vocal Institute i København. Her kan du også orientere dig om den seneste forskning inden for sangteknikken. Via CVI afholder jeg (og har jeg afholdt) workshops i bla: Island, CA/USA, Israel, Østrig, Tjekkiet, Schweiz, Belgien, Tyskland, Holland, Norge, Sverige og Finland. Jeg underviser på holdbasis i alle fag og afvikler enkelte solotimer.

Sangfortolkning

Min erfaring er, at sangeren ofte bliver en bedre sanger ved at benytte nogle af skuespillerens arbejdsredskaber. Jeg arbejder på at vægte det sanglige og dramatiske udtryk lige.

Jeg har stjålet med arme og ben fra det moderne teaters fader Konstantin Stanislawskij, improens mester Kieth Johnstone og Broadway-coachen David Brunetti. En kombination af alle disse teorier, modeller og øvelser giver sangeren mere troværdighed i udtrykket og større sikkerhed som performer. Mit CV tæller også: Kursuslærer ved Dansk Skuespillerforbund, Dansk Artistforbunds efteruddannelseskurser samt lærer ved Det Danske Musicalakademi.

Instruktør

Ved siden af jobbet som underviser, har jeg bl.a været sanginstruktør på : "MIDT OM NATTEN" (Kim Larsens musical på Folketeatret 06) "BE-BOP-A-LULA" (50'er musical i Glassalen/Tivoli og turné 07)  "LOVERS IN THE MOONLIGHT" (Michael Carøe i Glassalen 07)     "LENNON I THY" (Vibeke Hastrup på Får 302 07/09). "I MORGEN OM ET ÅR" (The Knife's opera til Hotel Pro Forma / Det Klg. Teater 09/10)  "BRIDGE OVER TROUBLED WATER" ( Landsteatret 17)   +  afviklet solo-tale-timer i forbindelse med forestillinger på Det Klg. Teater og produktioner i Tivoli.

Foto: Henrik Kjelin

 

 

 

 

 

Foto: Privat

 

 Foto: Thomas Petri